Grillning på jobbet

Det ska ju vara grillning på jobbet, och jag har varit så försynt så jag inte ens frågat om de fixar veganmat. Jag såg ett recept på polenta som man grillade, så jag har testat att göra det. Receptet hittade jag här: http://www.tasteline.com/Recept/grillad_polenta_med_oliver

Jag gjorde bara halva satsen:

2 dl polenta

8dl vatten

10 oliver

1 msk olja

1 vitlöksklyfta

lite salt

Jag lade i polentan i kallt vatten och rörde om och hettade upp detta till kokning. Det blev tjockt och började bubbla så jag brände mig på mitt finger, så det kan vara läge att passa fingrarna. Sedan lät jag det sjuda 5 minuter under omrörning. Sedan tog jag av det från värmen och hackade oliver och rörde i polentan tillsammans med olja, pressad vitlök och lite salt. Sedan hällde jag ut det på två tallrikar och lät det stelna (ungefär 45 minuter).

Det ska bli intressant att se hur bra det blir att grilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *