Ännu en variant på pastasallad – med italiensk vinägrett

Jag håller på att testa ganska mycket recept på huvudrättsmat som inte behöver värmas, eftersom det tar sån tid för mig att värma min mat då jag har så stora portioner. Pastasallad funkar ju alltid. Här kommer ännu en variant, där jag har vinägrett istället för hemmagjord pesto.

Ingredienser:

300 g okokt pasta

50 g soltorkade tomater

3 färska tomater

1 purjolök

150-200 g tofu

Vinägrett (recept hämtat från http://www.ica.se/recept/pastasallad-med-rokt-skinka-och-italiensk-vinagrett-712812/):

2 msk rödvinsvinäger

1 dl olivolja

1 msk italiensk salladskrydda (jag hade “provencalska kryddblandning” [sic] istället)

Salt och peppar.

Gör så här: Koka pastan. Skär grönsakerna i önskad storlek. Tärna tofun. Blanda ingredienserna till vinägretten. Skölj den kokade pastan i kallt vatten så den kallnar snabbare. Blanda sedan pastan med vinägretten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *