Rostade pumpakärnor/roasted pumpkin seeds

English below.

Som jag skrev i min tidigare post skulle man spara pumpakärnorna för att rosta dem i ugnen.

Sätt ugnen på 225-250 grader. Rensa bort “trådarna” från pumpakärnorna och låt dem lufttorka en stund på hushållspapper. Bred ut på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och häll över lite olivolja och salt. Rör om.

Ställ in i ugnen. De ska stå inne ungefär 10 minuter, tills de börjar bli bruna. Det går snabbt, så kolla dem noga. Rör om några gånger under tiden.

Sen kan man äta dem som snacks.

Like I wrote before, the pumpkin seeds should be saved for preparation in the oven.

Set the oven to 225-250 degrees Celsius. Remove the “threads” from the pumpkin seeds and let them air dry some minutes on house hold paper. Spread on a baking paper in a oven container (ugnsplåt anyone). Add some olive oil and salt and mix it.

Put it in the oven. They should be there for about 10 minutes, until light brown. When they start to darken, it goes really fast, so keep an eye on them. They should be mixed some more times, when in the oven.

Enjoy as snacks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *