Rödbetspaj

Jag har gjort rödbetspaj tidigare, men hade inte datorn igång så jag gjorde på frihand. Jag använde pajdegsreceptet med olja som jag skrev om just (http://www.recepten.se/recept/pajdeg_olja.html), men jag ökade den med en tredjedel. Jag skalade och skar 4 rödbetor i mindre bitar. Jag tog också 3 morötter och skalade och skar i bitar. När pajskalet var gräddat lade jag i rödbetor och morötter. Då hade jag startat datorn så jag kunde kolla upp vad man egentligen skulle ha (http://vegannasol.wordpress.com/2012/10/13/lordagsmeny/), och kom på att grönsakerna borde ha förvällts (förkokts). En annan sak som jag hade missat var att man kunde ha gröna linser i. Jag löste detta genom att istället ha i pajen i över en timme i ugnen på 225 grader. Istället för stanningen som de föreslår, hade jag matlagningsgrädde av havre (ungefär 3,5 dl) blandad med några matskedar maizena och lite timjan och basilika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *