Helgens bak:Wienerbröd

Så var det dags att testa att baka veganska wienerbröd. Jag har testat det tidigare när jag inte bakade veganskt, och då tyckte jag inte att resultatet var så bra.

Receptet hittade jag här:http://veganen.blogspot.se/2011/09/veganska-wienerbrod.html#!/2011/09/veganska-wienerbrod.html

Jag gjorde 1½ sats eftersom jag hade torrjäst motsvarande 50g jäst. En annan sak jag ändrade var att jag använde ca 75g mandelmassa blandat med ½dl sojamjölk till fyllning. Jag garnerade med glasyr gjord på 1dl florsocker och 2½ tsk vatten också.

Jag kavlade ut degen på smörgåspapper på köksbordet för att jag inte har något bakbord. Det gällde att ha ganska bra med mjöl så degen inte satte sig. Det var ganska svårt att hyvla ut margarinet, så jag fick mest bre ut det.

Resultatet:

P1020067

Jag tycker att jag lyckades bra, det blev mer likt köpta wienerbröd än tidigare försök. Jag kunde nog tagit lite mindre sojamjölk i min fyllning så det hade blivit lite mindre rinnigt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *