Ugnspannkaka med broccoli och vegansk chreddarost

Jag funderade på om man kunde göra en ugnspannkaka med broccoli och vegansk chreddarost (Sheese). Här är mitt test.

Ingredienser:

2 broccolibuketter

Ett halvt paket cheddarost (~75-100g)

7 dl mjöl

7 dl vegansk mjölk

lite salt

2 tsk bakpulver

7 dl vatten

Gör så här:

Skär broccolin och förväll den ungefär 5 minuter. Skär cheddarn i tärningar. Blanda mjöl, bakpulver och lite salt till smeten. Häll på mjölk och blanda till en slät smet. Häll i vattnet och vispa runt det. Smörj en ugnssäker form och häll på broccolin. Häll sedan över smeten och lägg på cheddarn. Grädda i 225 graders ugnsvärme i 40 min-1 timme. Testa med en sticka.

Resultat:

P1020079

Jag råkade ta ut min lite för tidigt, så jag fick värma igång ugnen igen. Min blev ganska smetig, Kanske är det för mycket vätska i smeten. Jag borde nog kollat upp ett riktigt recept på ugnspannkaka och inte bara tagit ett vanligt pannkaksrecept. Efter en snabb koll visar det sig att receptet på smeten nog är ok. Jag borde nog låtit den vara i ugnen längre bara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *