Mazariner med äppelfyllning

Nu när vi har uppehåll från friidrotten funderade jag på att ordna min egen kakutmaning; baka en ny kaka/bakverk varje dag i en vecka. Jag börjar med att testa mazariner med äppelfyllning.

Ingredienser:

Skal:

~4 dl vetemjöl

0.5 tsk bakpulver

125 g fast kokosfett

0.5 dl socker

0.5 dl havregrädde

Fyllning:

4 små äpplen

50 g mandelmassa

1 dl havregrädde

3 msk mjöl

Glasyr:

1 dl florsocker

~1 tsk vatten

Gör så här: Börja med att smälta kokosfettet till skalen. Rör ihop de torra ingredienserna och häll på kokosfettet när det svalnat något. Rör det och addera lite mer mjöl om du tycker det är lite för rinnigt. Häll i havregrädden och rör till en deg. Låt svalna en stund i kylen så det blir en formbar deg.

Gör under tiden fyllningen. Skala och riv äpplena. Blanda med mandelmassa, havregrädde och mjöl.

Pressa ut degen till skalen i mazarinformar och lägg i fyllning. Grädda på 175 graders ugnsvärme i 15 min.

Blanda till glasyren, passa dig så du inte häller på för mycket vatten. Det ska gå att hälla ut den över mazarinerna med en tesked.

Resultat:

P1020080

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *